MAMAK PAZARLARINDA ‘'MAVİ ÖNLÜK''DÖNEMİ

İnşa ettiği kapalı pazarlarla Mamaklı vatandaşlara son derece kullanışlı tesisleri sunan Mamak Belediyesi, pazarlarda hizmet veren pazarcı esnafına bir takım kurallar getirerek vatandaşların aldığı hizmetin kalitesini yükseltti.

17.08.2014 12:35:19 0
MAMAK PAZARLARINDA ‘

 İnşa ettiği kapalı pazarlarla Mamaklı vatandaşlara son derece kullanışlı tesisleri sunan Mamak Belediyesi, pazarlarda hizmet veren pazarcı esnafına bir takım kurallar getirerek vatandaşların aldığı hizmetin kalitesini yükseltti. Daha önce vatandaşların aldığı ürünlerin gramajını kontrol etmeleri için pazar çıkışlarına konulan tam ayar terazi, pazardan alınan malzemelerin rahatlıkla taşınması için vatandaşın hizmetine sunulan market arabası gibi bir takım hizmetler sunan Mamak Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha pazarlarda başlattı. Belediye pazarcı esnafına satış esnasında mavi önlük giyme zorunluluğu getirdi. Mavi önlük uygulamasını pazarcı esnafı da memnuniyetle karşıladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Bir takım standartlarla vatandaşımızın daha kaliteli hizmet almasını hedefliyoruz. Koyduğumuz standartlar hem hizmet kalitesini artıracak hem de vatandaşımızı ve pazarcı esnafımızı koruyacak standartlardır” dedi.

 Pazarlar rutin denetim altında

Mamak Belediyesi Zabıta Ekipleri aynı zamanda rutin denetimlerine devam ediyor. Yapılan denetimler vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketimi açısından büyük önem taşıyor. Denetimlerde satışa sunulan gıdaların yönetmeliğe uygunluğu ve etiketlerinin bulunup bulunmadığını kontrol ediliyor. Belediye tarafından getirilen standartlara uymayan pazarcı esnafı da uyarılıyor. Yapılan denetimler ve getirilen standartlarla birlikte vatandaşın gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları sağlanıyor.

 

HABER:ABDULLAH ORTAÇ/MAMAK

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00